Overhandiging van de digitale presentatie | 25-09-2023

Op de foto de overhandiging van de digitale presentatie over de monumenten in de gemeente Waalre door de leden van het comité Open Monumentendag aan burgemeester Oosterveer. De presentatie is gemaakt voor de Open Monumentendag 2023 in het kader het 100 jarig jubileum van de gemeente Waalre. Van links naar rechts Marcelle van Engelen, Ad Dams, Lambert Jansen, burgemeester M. Oosterveer en Liesbeth Messing. Deze overhandiging heeft plaatsgevonden na de presentaties op de verschillende locaties in de gemeente op zondag 10 september.

Waanzinnig Waalre: het eeuwfeest komt eraan! | 08-06-2023

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli op het Boerenbond-terrein
Waanzinnig Waalre: het eeuwfeest komt eraan!

Een weekend lang feest met tal van hoogtepunten en voor ieder wat wils. Dat is Waanzinnig Waalre. Hét eeuwfeest van onze gemeente. Voor iedereen gratis te bezoeken op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli op het Boerenbond-terrein. Ben jij er ook bij?

De stichting Waalre100 werkte de afgelopen maanden hard aan het realiseren van een groots feest in de vorm van een festival. Dit was mogelijk omdat WeConnect Waalre zich exclusief verbond als hoofdsponsor van de stichting. Het Boerenbond-terrein wordt in het tweede weekend van juli omgetoverd tot een sfeervolle feestlocatie in festivalstijl. Er is geen entree; alle inwoners zijn het hele weekend van harte welkom dit eeuwfeest te bezoeken. Waanzinnig Waalre biedt hapjes, drankjes, muziek en een gevarieerd programma met heel veel vermaak voor jong en oud.

Vrijdag 7 juli Ishoj
Het eeuwfeest trapt besloten af met een bezoek van de voormalige zustergemeente Ishoj. Samen met het college en de gemeenteraad van Waalre brengen zij een bezoek aan Het Huis van Waalre en het Boerenbond-terrein.

Vrijdag 7 juli Waalre’s Got Talent
Optredens van de Waalrese basisschoolkinderen in de vorm van Waalre’s Got Talent. Van 16.00 tot 17.30 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken. De organisatie is in handen van Docentenvereniging Muziekonderwijs Aalst-Waalre. Kom je de kids aanmoedigen en kijken wat voor talent onze gemeente in huis heeft?

Vrijdag 7 juli Samen 1(00) Harmonie Juliana en De Volharding
Een historische gebeurtenis voor de gemeente en haar harmonieën. Voor het eerst in de geschiedenis treden zij samen op. En niet zomaar een optreden: al bijna een jaar lang oefenen zij samen voor een uniek proms- concert. Met bijna 100 muzikanten op het podium belooft dit een muzikaal spektakel te worden! Het concert start om 19.30 uur. Na het concert gaat het feest tot 01.00 uur door met onder andere de 21-koppige big band Dubbel Sikx.

Zaterdag 8 juli Springkussenfestijn
Het is niet erg als jij niet helemaal fit bent na het feest op vrijdagavond, maar zorg er in ieder geval voor dat jouw kinderen bruisen van de energie op zaterdagmiddag. Vanaf 13.00 uur staan er heel veel verschillende gave springkussens klaar op het terrein, waarop de kinderen heerlijk los kunnen gaan.

Een echt kinderfestijn met – naast de springkussens - tal van activiteiten voor onze jongste Waalrenaren. Ook aan de ouders is natuurlijk gedacht. Tot 17.00 uur kun je hier met jouw kroost terecht. Gratis ranja en wat lekkers voor jouw kinderen? Knip dan de bon op deze pagina uit en lever deze in bij binnenkomst. Springen maar!

Zaterdag 8 juli Waalre (W)Eet en Drinkt
Pubquizzen en lekker eten en drinken zijn niet weg te denken uit Waalre. En daarom ook niet tijdens Waanzinnig Waalre. We combineren het nuttige met het aangename. Van 18.00 tot 20.00 uur krijg je met jouw team de leukste (en moeilijkste?) vragen. Een gedeelte over 100 jaar Waalre en een gedeelte algemene kennisvragen. De organisatie van de quiz zorgt niet alleen voor een leuke, interactieve quiz, maar ook voor eten en drinken. Zo kun jij met een goed gevulde maag het avondprogramma tegemoet!

Zaterdag 8 juli Swinging Saturday met Baby Blue
Baby Blue. Als je ze nog niet kent, ken je ze na zaterdagavond 8 juli wél. Pop, Rock ’n Roll, Nederlandstalig en zelfs die ene foute zomerhit: Baby Blue speelt alles. En goed! Ze hebben slechts een paar voorwaarden: Iedereen kent het, iedereen zingt mee en iedereen staat erop te dansen en te springen. Deze zes jongens van Baby Blue nemen hun enthousiasme naar ieder optreden mee en boeien het publiek vanaf de eerste minuut met een pakkend repertoire en spetterende show. De brede en toegankelijke muziekkeuze vliegt je in een hoog tempo om de oren. Tussendoor knalt DJ JayBee de leukste hits uit zijn speakers. Nieuwsgierig? Kom met de rest van Waalre een dansje wagen… De avond start om 20.00 uur.

Zondag 9 juli Openluchtviering en lunch
De zondag van Waanzinnig Waalre trapt af met een korte oecumenische openluchtviering met Ds. Ferdinand Borger en diaken Leijtens om 11.00 uur met als thema: '100 wensen voor Waalre'. Daarna is het de beurt aan de seniorenverenigingen van Aalst en Waalre. Via hen kun je je aanmelden voor deelname aan de lunch van 12.00 tot 13.00 uur op het Boerenbond-terrein. Iedereen uit Waalre is welkom. Zit je niet bij een van de seniorenverenigingen? Neem dan contact met ze op om je alsnog aan te melden, want dat is voor deze activiteit wel nodig. De eigen bijdrage is 10 euro.

Zondag 9 juli Singing Sunday
Na de lunch van de senioren wordt meteen gestart aan de Korenmiddag. Er vindt een separaat en bijna parallel programma plaats in Het Huis van Waalre (voor de kwetsbare senioren) en op het Boerenbond-terrein (voor iedereen toegankelijk). De Waalrese koren De Nachtegaal, Efkes Schruwwe en popkoor True Colours zorgen voor de muzikale omlijsting. Ook Duo DNA treedt op met liedjes over herkenbare dingen met eigentijdse muziek, in goed verstaanbaar Brabants. Een feestelijke middag met muziek van en voor onze Waalrese inwoners!

Zondag 9 juli Family & Friends Vanaf 15.00 uur wordt het Boerenbond-terrein omgetoverd tot een ‘Family & Friends area’ met heerlijke muziek, lekker eten en drinken en diverse activiteiten voor jong en oud. Een heus Waalres dorpsfeest waarmee we aan een waardig einde komen van Waanzinnig Waalre. De afsluiting wordt een spectaculaire Nederlandstalige knaller … Tot 21.00 uur is er volop vermaak op het terrein, waarna dan toch echt een einde aan Waanzinnig Waalre komt.

Waanzinnig Waalre: vrijwilligers gezocht

Een groot feest gaat gepaard met veel werk. En om alles in goede banen te laten verlopen, is de stichting Waalre100 nog op zoek naar vrijwilligers. Vind jij het leuk om te helpen bij de springkussens, te schminken, het terrein schoon te maken of iets anders waarmee je de stichting kunt helpen? Alle hulp is welkom!

Meld je aan via nbarten@waalre.nl en geef aan waarmee jij wilt helpen (en op welke dag). De stichting kan ook samen met jou of jouw vereniging kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Vind je het een idee om samen met jouw vereniging de handen uit de mouwen te steken? De Stichting Waalre100 is hier erg mee geholpen en bedankt de vereniging hiermee met een passende vergoeding. Laat via nbarten@waalre.nl horen dat jouw vereniging hier interesse in heeft en ontvang snel een uitnodiging om met de stichting Waalre100 om tafel te gaan.

Plant een Waalre 100 jubileumboom in de tuin | 09-06-2023

Vier Waalre 100 en plant een jubileumboom in de tuin. IVN Natuurwerkgroep Waalre biedt honderd tuinbezitters een gele kornoelje aan. Iedere tuinbezitter in Waalre kan in aanmerking komen voor een gratis boom. Wees er wel snel bij, want op is op. Meldt u aan via de IVN-website. Eind november kunt u uw boom komen ophalen. Om meerdere redenen mag een boom niet ontbreken in de tuin.
Lees het volledige artikel hier.

Begin de zomervakantie op 16 juli met ‘De Honderd van Waalre’ | 07-06-2023

Een mooie fietstocht op zondag 16 juli. Deze fietstocht wordt georganiseerd door ontmoetingscentrum de Pracht en LF-Fietsclub Waalre. Een samenwerking waaraan ook Fietsmaaatjes Aalst Waalre en Gezond Waalre deelnemen. De fietstocht kan door iedereen gereden worden, jong en oud, alleen of gezellig samen. Er zijn verschillende afstanden uitgezet langs fietsknooppunten door de prachtige omgeving rondom Waalre en aangrenzende dorpen. De fietstocht start bij de Pracht en hier komt men na afloop ook weer terug voor een welverdiende rust op het terras met een hapje, een drankje en met muzikale klanken van DJ en live muziekband. Iedereen is welkom om er samen een geweldig feest van te maken. Voor de fietstocht kan men zich digitaal aanmelden of inschrijven bij de Pracht. De deelname bedraagt slechts €2,00 p.p. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Onthulling ontmoetingsplek Waalre 100 jaar | 08-05-2023

Afgelopen dinsdag 9 mei om 13:00 is officieel het bankje van gerecycled plastic onthuld. Dit gebeurde voor het Huis van Waalre. Ondanks de regen fleurde het kleurrijke bankje de boel op, ten midden van de paraplu’s. Dit bankje is gecreëerd samen met de leerlingen van alle Waalrese basisscholen, kunstenaar Kees van den Boogaart en zijn medewerkers.
Lees het volledige artikel hier.

Architectuur in Waalre. | 15-04-2023

Waalre – Georganiseerd door de Volksuniversiteit Waalre en gepresenteerd door architectuurhistoricus Suzanne Roelofs, is op 15 april een lezing gegeven in de theaterzaal. Deze was aangekleed met de spullen uit de toolbox. Met een opkomst van ca 65 personen was het een geslaagde middag.

100 centimeter Paasbrood voor 100-jarige gemeente. | 06-04-2023

Waalre – De Vereniging voor de Jeugd en het Rythoviusfonds verrasten de medewerkers van de gemeente Waalre afgelopen donderdag (Witte Donderdag) met 100 centimeter Paasbrood. De organisaties reiken traditioneel jaarlijks op deze dag krentenbrood uit op basisschool De Wilderen in Waalre. Dit jaar kozen zij ervoor nog 100 centimeter Paasbrood te schenken aan de medewerkers van de gemeente, vanwege het 100-jarig bestaan.
Lees het volledige artikel hier.

Kinderen maken ‘100-jaar bank’ met eigen gebruikt plastic. | 06-03-2023

Waalre – Plastic recyclen is een nieuwe ambacht en noodzakelijk om een duurzame toekomst tegemoet te gaan. In het kader van 100 jaar Waalre zijn kinderen van alle Waalrese basisscholen aan de slag gegaan met het inzamelen van gebruikt plastic. Dit brachten zij donderdag 2 maart mee naar het Huis van Waalre om samen met kunstenaar Kees van den Boogaart dit te recyclen tot plastic staven. Van deze staven wordt een 100 jaar Waalre-bank gemaakt.
Lees het volledige artikel hier.

WeConnect Waalre hoofdsponsor Waalre100.

WeConnect Waalre verbindt zich exclusief tot hoofdsponsor van de stichting Waalre100. Dat betekent dat de inwoners van Waalre een aantal grote festiviteiten vanuit de stichting Waalre100 mogen verwachten; een wens die bij veel inwoners leefde. Op donderdag 2 maart ondertekenden beide partijen de overeenkomst in het bijzijn van een tevreden burgemeester Oosterveer.
Lees het volledige artikel hier.

Waalre wordt 100 en heeft zijn eigen lied

WAALRE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 5 januari, volgde de première van het enige echte Waalre-lied. De gedachte er achter was dat niets zo verbindt als een eigen lied.
Lees het volledige artikel hier.

Bijzondere dag Gentenaar-Visser | 12-01-2023

9 december was een bijzondere dag voor mevrouw Gentenaar-Visser. Burgemeester Marcel Oosterveer ging namelijk bij haar op bezoek. Niet zonder reden, mevrouw Gentenaar-Visser is maar liefst 100 jaar geworden!
Lees het volledige artikel hier.

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie | 11-01-2023

WAALRE - Op een regenachtige donderdagavond, om precies te zijn die van 5 januari, hield de gemeente Waalre haar nieuwjaarsreceptie in Het Huis van Waalre. Alle Waalrenaren waren welkom om de de nog steeds wel nieuwe. Burgemeester Marcel Oosterveer, het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Hij werd terzijde gestaan door zijn vrouw Ingrid Oosterveer, en de drie wethouders, Suzan van de Goor-Gelens, Kees Vortman en Peet van de Loo.
Lees het volledige artikel hier.

Waalre 100 jaar, daar zit muziek in, en dus is er een lied | 02-01-2023

WAALRE - Waalre bestaat in 2023 100 jaar. Er is in aanloop naar deze gebeurtenis al heel wat af gebrainstormd. Bijvoorbeeld over de invulling van het eerste eeuwfeest en wat dat allemaal wel of niet mag kosten. De festiviteiten moeten Waalre en de Waalrenaren in ieder geval flink in de greep hebben. En wat bindt meer dan een eigen lied?
Lees het volledige artikel hier.

5 januari nieuwjaarsreceptie | 27-12-2022

WAALRE - Over anderhalve week is het 1 januari 2023. Dé dag waarop de gemeente Waalre precies 100 jaar bestaat. In de afgelopen maanden is veel werk verzet om een onvergetelijk jubileumjaar op te tuigen. De nieuwe stichting Waalre100 zet zich hiervoor in. De bestuurs- en werkgroepleden presenteren zich tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op donderdagavond 5 januari. " Ook het logo van Waalre100 wordt dan onthuld.
Lees het volledige artikel hier.